Ir al contenido principal

443. Els 50 anys del camp de Verge de Lluc

Última Hora, 15 d’octubre de 2024

Secció Campus Obert (Universitat de les Illes Balears, UIB)

El 10 d’agost de 1974 s’inauguraven al barri de Verge de Lluc (Palma) les instal·lacions esportives José Sempere. Era un camp de futbol situat en un complex d’habitatges de protecció oficial, bastit entre 1954 i 1957, que durant molts anys arrossegaria mancances bàsiques; entre d’altres, d’instal·lacions esportives en condicions. Això va fer que els mateixos veïns s’organitzessin per actuar allà on les institucions no responien.

El camp fou batiat amb el nom del fundador i llavors president del Club de Futbol Verge de Lluc, José Sempere Alfonsea (1933-2003), principal impulsor de les tasques que permetrien que el camp fos una realitat. Els terrenys foren llogats per 25 anys i arranjats pels mateixos veïns; per tant, són un clar exemple de cooperació veïnal.

Fundat el 1969, el club era la principal entitat esportiva del barri. Poc a poc creixia i aixecava el seu futbol base, nodrit amb infants de la barriada; però havia de jugar fora del barri, al camp de Villa Maria, terreny molt precari situat devora el Torrent Gros. Fins i tot l’equip femení, conjunt pioner i principal potència del futbol femení a Mallorca a principis dels anys 70, no va poder sobreviure per inaugurar el camp nou, ja que desaparegué el 1973.

Amb el temps, el José Sempere va anar degradant-se. El 2002 l’Ajuntament el va comprar per rehabilitar-lo i posar-lo al mateix nivell d’altres camps de la ciutat; però no fou fins 2018 quan s’executa part de la reforma i enguany s’ha completat. Va ser reinaugurat el 10 de juliol de 2024 com a camp municipal de futbol, també apte per hoquei herba amb el Mallorca Hockey Club.

Durant tot aquest temps (més de 20 anys) el CF Verge de Lluc va estar inactiu; però no va desaparèixer. Ara ha pogut reprendre l’activitat esportiva a ca seva, en un camp que ha complit 50 anys i que ha estat model de resistència veïnal i perseverança davant les adversitats a través de l’esport.