Ir al contenido principal

256. Miquel Vidal Perelló, 'in memoriam'

Última Hora, 19 de gener de 2021

Secció Campus Obert (Universitat de les Illes Balears, UIB)

El passat 4 de gener ens va deixar el periodista i escriptor Miquel Vidal Perelló (Consell, 1942—Íd., 2021), una de les personalitats més destacades del periodisme illenc. Després d’uns primers anys a Mallorca, Vidal va emigrar a Madrid el 1966 i va forjar-se un nom com una de les veus més destacades del diari esportiu As, on va treballar-hi durant trenta anys (1967-1998) i va arribar a ser-ne subdirector.

Vidal va destacar per la seva activitat arreu del món, realitzant reportatges a racons insòlits i a grans personalitats de l’àmbit esportiu. Va consolidar un estil intrèpid i alhora acurat, divulgatiu i de qualitat, tractant el món de l’esport amb amenitat i dignitat, amb la mateixa consideració i respecte que qualsevol altre vessant social.

Ja tornat a Mallorca (1998) es va centrar en l’escriptura, publicant uns vint llibres basats en la seva experiència com a reporter i sobre història de l’esport balear, incloses algunes incursions en temes extraesportius d’interès local. Tot això sense abandonar mai la seva activitat com a periodista esportiu en mitjans audiovisuals i escrits, la qual va mantenir fins al darrer dia.

Vidal fou un model de reporter que anà més enllà del periodisme, recollint interessants documents històrics del món esportiu local i mundial. Amb el pas del temps la seva aportació serà valorada com a referent historiogràfic i sociològic d’una època, a més de representar un periodisme vocacional i artesanal, de bona narrativa i acurada literatura, que avui ja no existeix.

La seva empremta ha estat profunda en generacions de lectors de premsa esportiva i en el periodisme local, amb molts seguidors i admiradors. Respectat i apreciat, no seria estrany que aviat el seu nom figurés en el llistat de carrers o en el camp de futbol de Consell, el seu poble natal, del qual sempre en feia gala arreu del món. En pau descansi.