Ir al contenido principal

148. El camp de L’Antoniana, 80 anys d’història ciutadana

Última Hora, 20 doctubre de 2015

Secció Campus Obert (Universitat de les Illes Balears, UIB)

L’Ajuntament de Palma va anunciar recentment que a principis del 2016 el vell camp de futbol de L’Antoniana seria remodelat. Una bona notícia per a tot el teixit social i esportiu de la barriada que ha crescut al seu voltant, ja que apart de ser l’únic camp de terra que queda a Ciutat mos trobam davant del camp de futbol més antic de la ciutat.

L
Antoniana nasqué gràcies a la Joventut Antoniana, entitat catòlica nascuda el 1913 impulsada pel pare Atanasi de Palafrugell. El 1917 va néixer la seva secció de futbol i els primers anys els antonians jugaren de prestat a altres camps fins que lentitat va decidir construir-ne un de propi. Va escollir-se un terreny llavors situat a les afores de Palma, al km. 2 de la carretera d’Establiments (actual General Riera, cantonada Uruguai). Va esser batiat LAntoniana en honor dels seus propietaris i aquest nom ha mantingut fins avui.

La inauguració va tenir lloc l
1 de gener de 1935 amb un partit entre els antonians, un dels equips més potents de la segona categoria del campionat de Mallorca; i l’Athletic FC, de primera categoria i antecessor de l’actual Atlètic Balears. La victòria fou pels locals (4-2), que s’endugueren la copa oferida pel P. Atanasi. A LAntoniana els locals visqueren els seus millors anys al assolir la primera categoria del campionat de Mallorca la temporada 1938-39 i novament a mitjans dels anys 40.

L’equip va desaparéixer als anys 50 i L
Antoniana va sobreviure acollint clubs de breu durada (Loiola, Nidda, Unión, Bellavista, Arenas, Santa Eulàlia o Insular) però el camp sempre va mantenir el seu nom original. El 1967 va acollir al seu inquilí definitiu: la SCD Independent Camp Redó. Des de llavors i durant casi mig segle sengles entitats han conviscut i sobreviscut a la dura realitat dels darrers anys. Si tot va bé, el Camp Redó continuarà acollint el camp degà de Ciutat, 80 anys després.