Ir al contenido principal

131. Les IV Jornades d’estudis locals de Sóller

Veu de Sóller, 20 de novembre de 2009
Setmanari Sóller, 21 de novembre de 2009
Diari de Balears, 22 de novembre de 2009
Última Hora, 5 de desembre de 2009

Com ja ve essent habitual a aquestes alçades de l’any per quart any consecutiu, el 6 i 7 de novembre varen tenir lloc les Jornades d’estudis locals de Sóller. Enguany s’han presentat 22 treballs, mantenint la participació habitual. Les comunicacions presentades afavoriren el coneixement de tot tipus de primícies documentals fruit de la tasca dels ponents, així com gaudir de l’apassionant exercici d’intercanvi de dades i materials en el decurs de les sessions amb el públic assistent i entre els mateixos investigadors.

Després de quatre anys pot dir-se que el projecte de les jornades és un èxit. La implicació dels sollerics garanteix que les jornades es mantinguin vives, gràcies a un públic ampli i participatiu i uns investigadors autòctons (a més d’amateurs) que signen gairebé en un 100% els treballs presentats. Dins el calendari de jornades d’estudis locals arreu de Mallorca pot dir-se que Sóller s’ha fet un lloc i un renom.

Enguany les jornades han estat dedicades al modernisme, aprofitant l’avinentesa de la recent restauració i obertura al públic del monumental casal de Can Prunera. Malauradament no s’hi han pogut celebrar, perquè algunes dependències (entre elles, la sala d’actes) encara no estan acabades. Segurament podran celebrar-se en 2010, o si més no en anys posteriors. Finalment fórem acollits al casal de Can Dulce, on igualment gaudírem d’un entorn acollidor. Cal dir que ha estat un encert traslladar les jornades des de l’Oratori de Santa Caterina del Port, la qual cosa ha afavorit una millor accessibilitat.

Les jornades varen concloure amb un agradable dinar al restaurant Can Gata, un escenari ideal per la tertúlia i intercanviar impressions finals, i una visita guiada per Can Prunera que ens va descobrir fil per randa tot l’univers artístic i creatiu del modernisme que acullen les seves parets. En suma, unes excel·lents jornades a tots els nivells.