62.- Reial Mallorca i Atlètic Balears, una rivalitat condemnada a renovar-se

Diari de Balears, 28 d'abril de 2008
El Mundo-El Día de Baleares, 1 de maig de 2008
Última Hora, 21 de maig de 2008

Per enèsima vegada, el Reial Mallorca i l'Atlètic Balears s'enfronten a la lliga. És una rivalitat un tant descafeïnada, donat que es tracta del segon equip mallorquinista contra el primer dels baleàrics, amés a Tercera Divisió, i fa molt temps que els mallorquinistes ostenten el domini esportiu i social. Però ara, aquesta rivalitat està condemnada a desaparèixer: la Liga de Fútbol Profesional (LFP) projecta crear una lliga de filials pels clubs de Primera i Segona Divisió per la propera temporada. Això voldria dir que els duels Reial Mallorca-Atlètic Balears no tornarien a veure's mai més.

Només hi ha dos camins per retrobar el vell derbi en un futur. Un seria l'emergent futbol femení, que actualment malviu amb pocs recursos. A la Primera Divisió Nacional (equivalent a la Segona Divisió A masculina) tenim dos modestos equips palmesans: el Son Cotoner i el Collerenc, que enfront d'equips tan poderosos com el Barça o l'Espanyol estan aconseguint excel·lents resultats. Seria profitós veure una vinculació dels clubs femenins amb els masculins, i reeditar els derbis en versió femenina.

L'altre opció seria veure un Atlètic Balears al mateix nivell del Reial Mallorca (a l'inrevés seria desastrós). Tot indica que s'estan posant les bases per fer un club molt més competitiu -després de la greu crisi patida fa pocs anys-, amb mitjans econòmics i suport institucional. Però al món esportiu es passa de l'abundància a la crisi amb molta facilitat quan els grans inversors abandonen el vaixell. En aquesta ocasió, l'aposta és ferma? perquè si no, la debacle pot ser tremenda i les pèrdues molt més grans que els guanys aconseguits. Més d'un club ha desaparegut per això, ofegat pels deutes.

L'Atlètic Balears té una avantatge. Pel seu nom el Reial Mallorca genera afició a una illa, mentres els baleàrics podrien ser l'equip de tot l'Arxipèlag. Si amb un bon creixement esportiu i social aconsegueixen anar més enllà de Palma, podrien gestar un equip amb afició massiva a totes les illes, amés d'una saludable rivalitat futura entre mallorquinistes i baleàrics a molt més alt nivell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada