Ir al contenido principal

12. Ja sé qui no votaré

Diari de Balears, 1 de maig de 2007

En política s'ha de donar la cara sempre, amb vocació de servei públic, durant tot un mandat i no en campanya electoral. Per això, al meu parer l'actual batlessa de Palma, Catalina Cirer, es comporta de manera deslleial i indigna. Us en posaré alguns exemples:

1. La Obra Cultural Balear organitzà una taula rodona sobre les festes de Sant Sebastià (17 de gener). Foren convidats tots els caps de llista per Palma, i acudiren Miquel Nadal (UM), Aina Calvo (PSIB), Eberhard Grosske (Bloc) i Alexandre Seguí (ERC). Catalina Cirer (PP) refusà la invitació, i tampoc assistí ningú del seu partit.

2. Programa "Mira lo que hay" a IB3 Televisió (22 de gener). Debat sobre la Carta Municipal, al qual foren convidats els caps de llista de les forces polítiques del consistori. Eberhard Grosske i Aina Calvo hi acudiren. Catalina Cirer no va anar, amb l'excusa de portar "un expert en el tema", i la va representar un tinent de batle.

3. L'Associació de Veïns de Son Cladera va organitzar un altre debat (27 de març). Aina Calvo i Eberhard Grosske hi acudiren; Miquel Nadal fou representat per la seva número dos, Cristina Cerdó. Catalina Cirer rebutja anar-hi, i la persona que havia de representar-la no es presenta. La seva cadira restà buida.

Tot això és un menyspreu pels ciutadans que volem veure als nostres representants debatre les seves idees: sempre ens trobem que la batlessa s'hi nega repetidament.
Fa temps em preguntava on era Aina Calvo, perquè no la veia enlloc. Ara em pregunto: on és Catalina Cirer, que "només" la veiem als mitjans? On és per a defensar la seva gestió, davant les discrepàncies, on tots no pensen igual? Un debat sempre és necessari, no en campanya per demanar el vot. Per què fins ara s'ha amagat quan ha pogut debatre? Si no li agraden les crítiques i l'oposició, que no es dediqui a la política. O finalment no tindrem cap debat d'aquí a les eleccions, per acabar d'arrodonir-ho? Ja sé qui no votaré: a Catalina Cirer. Es comporta com un rival polític covard i deslleial.