Ir al contenido principal

10. On és Aina Calvo-Wally?

Diari de Balears, 10 de abril de 2007

On s'ha ficat la candidata pel PSIB a la batlia de Palma? És difícil trobar alguna referència informativa, tot i ser la principal alternativa per a governar una ciutat de 400 mil habitants: em costa exercir el meu dret a la informació. Que potser s'amaga? A la seva pàgina web vaig saber que des de novembre fa visites als barris, contacta amb entitats, i recull propostes. Però a molts mitjans no la veig entre un munt de notícies de Cirer, Matas, Estaràs, consellers i regidors. On s'ha ficat?

M'han dit que acudeix a conferències, a actes socials, que l'han vista amb gent del carrer, que escriu articles a la premsa. Per què alguns no m'informen? Que acudeix als debats on els candidats a Cort exposen les seves propostes i responen les preguntes dels assistents. No la varen veure? També Eberhard Grosske (Bloc) i Miquel Nadal (UM) ho fan. Però la batlessa Catalina Cirer mai apareix, tot i que sempre acaba sortint als mitjans. Per què no surten els demés, que sí donen la cara? no és democràtic debatre?


Tindrà que veure que IB3 està gestionada pel PP? Serà que la COPE té una opinió formada que preval sobre el dret a la informació? Serà que algunes publicacions gratuïtes no poden fer-li espai, entre multitud de fotos i articles sobre la batlessa Cirer i regidors, i la seva magnífica gestió? Serà que alguns poderosos no accepten la possibilitat real d'un canvi de poder a Ciutat, i ometen la informació que no interessa? Això seria periodísticament poc ètic i vergonyós. Potser no reben les notes de premsa?
-->

Fa poc vaig llegir: "Entre l'1 de gener i el 25 de març l'alcaldessa de València, Rita Barberà, ha aparegut en Canal 9 en 56 ocasions i la candidata socialista a l'alcaldia, Carme Alborch, cap". Som a l'era digital i del coneixement, on la informació està més a l'abast que mai. Per què han d'obstaculitzar el meu (nostre) dret a la informació?