Ir al contenido principal

31. Cent dies de la batlessa Aina Calvo

Diari de Balears, 20 de setembre de 2007

El pròxim dilluns es compliran 100 dies de la investidura d'Aina Calvo com a batlessa de Ciutat. Des de llavors ha esbossat les línies bàsiques del seu govern, tot i el parèntesi estiuenc. Per això no pot avaluar-se amb contundència la seva gestió; però sí el perfil extern d'acord amb el seu estil i caràcter personal. Sent el seu govern fruit del pacte global a les principals institucions de sis forces polítiques, tant podia transmutar-se en un calidoscopi enriquidor d'idees i projectes, com en un guirigay incoherent i caòtic. De moment, la seva trajectòria és força il·lusionant.

Des de la seva designació com a candidata va anar de menys a més, donant-se a conèixer com una dona enèrgica, de conviccions sinceres i fora de la dialèctica política convencional. Va aconseguir treure el cap, malgrat la poca presència als mitjans de comunicació. Dels públics era d'esperar; però dels privats fou decebedor el buit generalitzat que rebia, amb cap notícia en setmanes. Tot i això va il·lusionar als qui la conegueren en persona i fer córrer la veu; suficient per reanimar el seu partit, i fruit dels bons resultats electorals governar Cort amb un pacte tripartit.

El pacte reeixí per la seva habilitat personal: aconseguí convèncer a Miquel Nadal, fins el punt que la col·laboració entre ells és total. Ha captivat a un "enfant terrible" com és n'Eberhard Grosske. Ha demostrat generositat amb l'oposició, donant-los veu i vot en les diferents comissions de govern (quan aquests arraconaren l'oposició). El mateix amb les plataformes i associacions veïnals, de cara als futurs projectes de Ciutat. I a diferència de l'anterior consistori, mostra una decidida voluntat de coordinar totes les àrees d'acció municipal amb contundència.

Els únics punts negatius rellevants són herència de l'anterior legislatura. Son Espases és competència del Govern; però caldria un posicionament més clar, no fos que l'hi esclatés a les mans.

El seu caràcter segueix sent el mateix després de les eleccions. Tracta igual a una fruitera que a una ministra. Sempre té un minut pel ciutadà. Voluntat de servei i d'escoltar no li manquen. Es podrà estar d'acord o en desacord amb les seves decisions; però es nota que vol fer feina pensant en la gent. Tinc l'honor de conèixer-la en persona, i dono fe de tot el que dic sense que m'hagi donat cap càrrec.